Susanna´s sida   

 

 

 

Jocke skäller på mig för att jag inte skriver på min hemsida. Men vad ska jag skriva om? Av någon anledning så gäller ju allt som händer nuförtiden Lisa och Viktor och de har ju egen hemsida. Visst är de duktiga på att skriva alldeles själva?

Vad tycker jag är kul? Trädgård och matlagning/bakning kanske? Ska jag dela med mig av mina recept? Tyck gärna till. Jag börjar med att bifoga med recept på äppelpaj. Håll till godo.

 

              ÄPPELPAJ

5 äpplen                                                                                           

1 tsk kanel                                                                                        

100 gr smör                                                                                       

2 1/2 dl socker                                                                                  

2 1/2 dl vetemjöl                                                                               

1 tsk bakpulver                                                                                 

2 tsk vaniljsocker                                                                           

1/2 tsk salt                                                                                        

1 uppvispat ägg

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Smörj en pajform, ca 26 dm i diameter, med lite smör och lägg i äppelklyftorna. Strö över kanel.

2. Smält smöret och låt svalna. Blanda alla torra ingredienser. Rör sedan ner det smälta smöret och ägget. Bred degen över äppelskivorna. Platta till degen. Pudra degen med lite kanel före gräddningen.

3. Grädda 40 min i nedre delen av ugnen. Pajen ska få en gyllenbrun färg. Servera med vaniljsås eller glass.

Den här pajen är farligt god. Ett tips är att byta ut äpplena mot rabarber eller rabarber/äpple under rabarbersäsongen. Det är nästan ännu godare.